На 2 март 2021 г. Профилирана гимназия “Иван Сергеевич Аксаков”, гр. Пазарджик отбелязва своя патронен празник. Екипът на катедра “Политически науки и национална сигурност” пожелава здраве на учителите и учениците, и да бъдат все така усърдни и отдадени на своето дело!

Официален поздравителен адрес до директора на ПГ “Иван С. Аксаков” бе изпратен от декана на Факултета по икономически и социални науки, проф. д-р Станимир Кабаиванов.

За нас е чест, че възпитаници на гимназията са наши студенти и очакваме и през учебната 2021/2022 нови Аксаковци в аудиториите на Факултета по икономически и социални науки.

По време на нашето близо двугодишно партньорство с тях успяхме да реализираме няколко инициативи, включително през 2020 г. да бъдем домакин на среща между преподаватели от катедра “Политически науки инационална сигурност” и учители и ученици от ПГ “Иван С. Аксаков” по повод патронния празник.

Приветствие от проф. д-р Станимир Кабаиванов, декан на Факултета по икономически и социални науки, 2 март 2020 г.
Встъпителни думи от г-жа Цветелина Арапова, педагогически съветник и учител по предмети от философския цикъл в ПГ “Иван С. Аксаков”, 2 март 2020 г.
Поздравление от името на катедра “Политически науки и национална сигурност” от доц. д-р Драгомир Генов, 2 март 2020 г.