В периода 2019 – 2021 г. студенти и докторанти работиха по научно-изследователски проект “Политически и икономически измерения на избирателните системи в страните от Европейския съюз” с идентификатор СП19-ФИСН-006, който е финансиран от фонд “Научни изследвания” към ПУ “Паисий Хилендарски”. В началото на 2021 бе отпечатан сборникът с изследвания на участниците в проекта, като изданието бе рецензирано от доц. д-р Блага Благоева (катедра “Политология”, УНСС) и доц. д-р Мина Ангелова (катедра “Управление и количествени методи в икономиката”, ПУ “Паисий Хилендарски”). Книгата бе представена публично онлайн и индексирана в референтния списък на НАЦИД.

Финалният отчет по проекта получи максимална оценка от 20 точки. Оценени са високо както научно-изследователската и пуибликационната дейност, така и публичността, осигурена на проектните дейности.

Повече информация за проекта може да получите на сайта http://electoralsystems.eu/, като може да свалите и електронен вариант на сборника с разработки.